Pakketreizen en Insolventie

De BBZ werkt aan oplossingen voor de straks verplichte insolventiemaatregelen (een faillissementregeling) en presenteert 1 juni de voorwaarden en kosten van de oplossingen.

Vanaf 1 juli, een maand later dus, moet iedereen die een pakketreis verkoopt (en elke meerdaagse chartertocht wordt zo gezien) voldoen aan nieuwe eisen. De BBZ werkt er aan om alles voor te bereiden zodat de leden zo eenvoudig mogelijk aan die eisen kunnen voldoen.

Een van de verplichtingen is dat er een insolventieregeling moet zijn. Er zijn twee manieren om dat te doen: een garantiefonds en een derdengeldenregeling. De BBZ werkt er aan om beide af te stemmen op de chartervaart en voert daar gesprekken over met STO Garant, een zakelijke aanbieder. Rond 1 juni presenteren we de voorwaarden en kosten van deelname aan de beide oplossingen. We publiceren dan ook de aangepaste Algemene Voorwaarden voor een reisovereenkomst.

Nog geen BBZ lid? Klik hier en wordt lid.

EOC
BBZ