Oprichter van nieuwssite Zeepost wil meer gaan schrijven

Wouter van Dusseldorp is al meer dan 30 jaar charterschipper, waarvan 20 jaar op de eenmast-klipperaak Egberdina. Daarnaast was hij bestuurslid van de BBZ en bestiert hij de nieuwssites Zeepost en Scheepspost. Nu wil hij de Egberdina verkopen om meer tijd te hebben om te reizen en schrijven.

Wouter van Dusseldorp (1956) groeide in Friesland op met varen op vlotjes, rubberboten en Schakels. Hij werd zeilinstructeur bij Watersport Twellegea en had met vrienden een sleepboot. Nadat hij in 1984 was afgestudeerd als bioloog en geen werk kon vinden, kon hij zich laten omscholen tot ICT’er, maar hij had geen biologie gestudeerd om binnen te zitten.

In 1986 kocht hij de tjalk Goede Verwachting en ging ermee charteren. Met het oog op dagtochten kocht Van Dusseldorp in 1996 de in 1882 als paviljoen-stevenaak gebouwde Egberdina. ‘Het is te overzien. Mensen gaan ‘s avonds weer weg en dan ga ik naar huis. Dat vind ik erg prettig. Je kan het ook weleens niet zo leuk treffen met gasten in de chartervaart. Niet dat ik daar veel ervaring mee heb, maar dan is het een zwaar beroep als je zeven dagen een groep hebt.’

Lees het uitgebreide interview van Heere Heeresma jr. in de papieren of digitale Schuttevaer, alleen voor Schuttevaer-abonnees

EOC
BBZ