BBZ de haven op

De Branchenorm voor inspectie en onderhoud van Rondhouten ligt bij de drukker en wordt na Pinksteren verspreid. Paul, Maartje, Pam en leden van de werkgroep gaan de havens op en delen de branchenorm uit.

Als vertrekpunt voor de mastennorm is de richtlijn van de Germanische Lloyd voor rondhouten gebruikt. Er is gezocht naar een simpeler en leesbaarder vorm en betere afstemming op onze behoefte: Hoe herken je zwakke plekken en hoe vaak moet je inspecteren? Wanneer wordt een windscheur kritiek?

De branchenorm is bedoeld voor de eigenaar en de bemanning, voor het gebruik aan boord van binnenvaart-zeilschepen. Het Platform Veiligheid (Keuringsbureaus, de BBZ, boekingskantoren, de Enkhuizer Zeevaartschool en de Ledengroep Veiligheid), heeft inmiddels een lijst opgesteld met onderwerpen waarmee werkgroepen aan de slag gaan om te komen tot een nieuwe branchenorm.

De normen zullen gemaakt worden door verschillende werkgroepen, per onderwerp wordt een nieuwe werkgroep samengesteld. Er is gekozen om aan het werk te gaan met staand en lopend want, opleiding aan boord, en veiligheids-instructies aan gasten.
Voor vragen en opmerkingen; paul@debbz.nl
Nog geen lid? Klik hier. https://www.debbz.nl/lid-worden

EOC
BBZ