Zonnige vooruitzichten voor chartersector

De chartervloot rekent dit seizoen op een betere bezetting en hogere omzetten. De branche profiteert duidelijk van de sterk groeiende economie. Schuttevaer maakte een ronde langs de aanbieders van charterreizen. Paul van Ommen van brancheorganisatie BBZ schetst een positief beeld. ‘We zijn net bezig met het afronden van de Kerncijfers voor 2017. Het laatste jaar waarover we die publiceerden was 2014. Toen al was sprake van een voorzichtige opwaartse trend. Intussen horen we heel positieve geluiden uit de markt. Het ziet er echt heel anders uit. De zeevaart valt op met hogere omzetten en betere huurprijzen. Die waren altijd al beter dan in de binnenvaart. Een langer seizoen, dat zien we bij verschillende. De motorcharterschepen geven een solide, stabiel beeld. Ze doen het anders dan de zeilers. Ze werken veel met touroperators en reisagenten. Bij de zeilende binnenvaart zet de omzetgroei eveneens door, zij het wat langzamer. Het valt ons op dat eigenaren steeds vaker een schip erbij nemen.’
Lees het paginagrote artikel van Gijs van Hesteren in de papieren of digitale Schuttevaer, alleen voor Schuttevaer-abonnees

Foto: Facebook Zeilende Schepen

BBZ
EOC