Zeepost is de digitale nieuwsbrief voor de chartervaart. Het is een uitgave van Wouter van Dusseldorp. Het auteursrecht berust bij de oorspronkelijke bronnen.
De Zeepost wordt wekelijks verstuurd naar  1.150+ adressen.
Heb je zelf nieuws voor
Zeepost, mail dan aan wouter@zeepost.info

Een vrijwillige bijdrage van € 15,- kan je overmaken naar "Maritiem Dus",  IBAN NL96 TRIO 0198 1437 02

Zeepost 888, 11 december 2017
Zeepost wordt mede mogelijk gemaakt door:
EOCbbzBureau Scheepvaart Certificering
Zeilpunt

Doeve Makelaars
Taxi Enkhuizen

FKH accu's
 
tvk instruktie
VHZC
Bataviahaven
Scheepsmakelaardij Enkhuizen
Zeilschip Bounty
Scheepswinkel van Meer
defotoboot
Historische Zeilvaart Harlingen
AtSea
friesevloot
SRF
Fikkers

Register Holland


zeilklippers

zeilklippers

Morgenster


Piet Blaauw
de Vries Zeilmakers
onlinezeilen


Hitek
Zeilschip Egberdina,klipper, aak, Hoorn, Enkhuizen, Medemblik, Marken,zeilen, zeilschip, zeiltocht, klipper, teambuilding, relatiedag, bruiloft, bedrijfsuitje, trouwen,Markermeer,IJsselmeer,Zuiderzee,Pieperrace,zeilrace,VOC,Halve Maen,huwelijks zeiltocht,huwelijk,trouwdag,zeilcursus,dagtochten,schipper

Kooij
MdeGroot

TSC
Rood boven groen

Frisian Sailing Com
Cinema
Patrijspoorten

UB Sails

Hartzuiker
Ventis

Zeilmakerij MolenaarHilbrands IJzerwerkplaats
Zeilcharter de Vriendschap

Shiptron 


Voor evenementen en
wedstrijden kijk je hier
— Medische evacuatie van Nederlands zeilschip op
    Atlantische OceaanVorige week maandagavond ontving Rood Boven Groen (RBG) een noodoproep van het zeilschip Regina Maris, dat zich op dat moment midden op de Atlantische Oceaan halverwege Kaapverdië en Dominica bevond. RBG is Designated Person Ashore (DPA) van de Regina Maris.

De oproep betrof een verzoek om medische assistentie vanwege een acute blindedarm-ontsteking. Ondertussen werd vanaf het schip Radio Medisch Advies ingewonnen. Dinsdag is, mede op advies van de Radio Medische Dienst, besloten om de patiënt, een 16 jarig meisje, zo spoedig mogelijk te evacueren naar een ziekenhuis.

RCC Fort de France op Martinique heeft toen na overleg met de Nederlandse Kustwacht een reddingsactie op touw gezet door middel van een AMVER bericht en een May Day Relay naar alle schepen in het gebied rond het midden van de Atlantische oceaan.
Dit heeft ertoe geleid dat dinsdagavond het Russische onderzoeksschip Professor Logachev extra medicatie aan de Regina Maris kon geven. De Regina Maris was op dat moment nog 900 zeemijl ten oosten van Martinique.


De Professor Logachev

Tegelijkertijd werd door RCC Fort de France het zeilschip/cruise liner Royal Clipper op de snelst mogelijke koers naar de Regina Maris geleid. Op woensdagavond vond het rendez-vous plaats tussen de Regina Maris en de Royal Clipper. Hierbij werden de patiënt en de dokter van de Regina Maris met behulp van de reddingsboot van de Royal Clipper overgebracht van de Regina Maris naar de Royal Clipper. Vervolgens stoomde de Royal Clipper in volle vaart richting Martinique.


De Royal Clipper

RCC Fort de France arrangeerde een rendez-vous met de helicopter voor vrijdagavond. Om 21.00 uur Nederlandse tijd bevonden de patiënt en de dokter van de Regina Maris zich in de helicopter. Drie kwartier later kwamen zij in het ziekenhuis op Martinique aan. Hier werden de intussen uit Europa overgevlogen ouders van de patiënt met hun dochter verenigd. De dokter is tijdens het gehele proces niet van de zijde van de patiënt geweken.


Van de Royal Clipper naar het ziekenhuis

Nadat de patiënt veilig was overgebracht heeft de Royal Clipper haar vaarschema weer kunnen oppakken naar Barbados. De Regina Maris kon haar geplande reis naar Dominica vervolgen. De patiënt is niet in levensgevaar en maakt het naar omstandigheden goed.
 


Zeepost wordt mede mogelijk gemaakt door: